Gezonde voeding voor iedereen toegankelijk

Louise Witteman, Marieke C.E. Battjes-Fries. 2021. Gezonde voeding voor iedereen toegankelijk. Louis Bolk Instituut, Bunnik.
Pagina's / pages: 9
Download (pdf, 1.10 MB)
Taal/language: Nederlands
Abstract / samenvatting in Nederlands:

Gezond eten is voor veel mensen belangrijk en mogelijk. Echter geldt dit niet voor kinderen in arme gezinnen. Zij hebben vaak een minder voedzaam voedingspatroon. Deze kinderen lopen daardoor een groter risico op een slechte start en op chronische ziekten die zich vaak op middelbare leeftijd manifesteren.Voeding vormt daarom een belangrijk onderdeel van de gezondheidsverschillen in ons land. Het is daarom belangrijk dat er meer aandacht komt voor gezonde voeding voor kinderen in armoede, zodat zij gezond kunnen opgroeien en gezondheidsrisico’s op latere leeftijd worden verkleind.

In Utrecht Noordwest hebben inwoners tijdens een uitvraag door gemeente Utrecht in 2019 zelf aangegeven meer met gezonde voeding te willen doen. Met financiering van de Triodos Foundation hebben wij een eerste verkenning gedaan in deze wijk naar hoe gezinnen met financiële stress gezonder kunnen eten.

Trefwoorden in Nederlands: Voeding, armoede, gezondheidsverschillen, kinderen, gezinnen, wijk