Communicatietools: versterking van samenwerking tussen reguliere en complementaire behandelaars

Resultaten uit het COCOZ vervolgproject: Communicatie en verwijzing Complementaire Zorg

Louis Bolk Instituut, RBCZ, Van Praag Instituut. 2024. Communicatietools: versterking van samenwerking tussen reguliere en complementaire behandelaars: Resultaten uit het COCOZ vervolgproject: Communicatie en verwijzing Complementaire Zorg.
Pagina's / pages: 15
Type: Overig
Download (pdf, 1.50 MB)
Taal/language: Nederlands
Abstract / samenvatting in Nederlands:

De behoefte aan communicatie over complementaire zorg groeit, bij zowel patiënten als bij verschillende reguliere en complementaire zorgverleners. Hiermee wordt ook de samenwerking tussen reguliere en complementaire behandelaars steeds belangrijker. Hoe bereiken zij elkaar? In het COCOZ vervolgproject hebben reguliere en complementaire zorgverleners samen nagedacht over betere communicatie. De ontwikkeling van een keuzehulp en communicatie tools zijn het resultaat van deze COCOZ proeftuinen, die tot stand zijn gekomen in samenwerking met de zorgverleners zelf, de RBCZ en het Van Praag Instituut. Voor de keuzehulp zijn voor een aantal veelvoorkomende indicaties wetenschappelijk onderbouwing in kaart gebracht voor verschillende complementaire therapieën. Daarnaast zijn er communicatie tools ontwikkeld om de communicatie onderling te verbeteren, zoals hoe maak je kennis en communiceer je met een reguliere zorgverlener, voorbeeldbrieven en informatie voor beroepsorganisaties.

De keuzehulp die is ontwikkeld binnen dit project vind je hier

 

Trefwoorden in Nederlands: Communicatie, complementaire en reguliere zorgverleners, communicatie tools, keuzehulp, samenwerking, proeftuin