Vacature Onderzoeker bodem en landbouw

Heb je ervaring met en enthousiasme voor praktijkgeoriënteerde onderzoeksprojecten in de landbouw? Ben je een ondernemende onderzoeker die creatief en resultaatgericht werkt, empathisch en overtuigend is, en weet je gegevens te structureren en te analyseren, dan zijn we op zoek naar jou!

Het Louis Bolk Instituut is een onafhankelijk kennisinstituut dat al ruim 40 jaar kennis voor duurzame en natuurinclusieve landbouw, voeding en gezondheid ontwikkelt. Drie schakels die sterk samenhangen en een integrale aanpak vergen. Wij werken aan het versterken van natuurlijke systemen en processen, of dat nu een agrarisch gebied is, een bedrijf, een patiënt of een stadswijk. Dat doen we samen met betrokkenen via participatieve methoden en daarbij werken we aan praktische en toepasbare resultaten. Er liggen de komende jaren grote uitdagingen voor de landbouw in Nederland. De opeenstapeling van stikstof-, klimaat-, water- en biodiversiteitsproblematiek vraagt om grote veranderingen. Het Louis Bolk Instituut werkt in het middelpunt van deze problematiek met boeren, terreinbeheerders en overheden samen aan oplossingen met draagvlak. Hiervoor zijn we op zoek naar versterking met een:

Onderzoeker bodem en landbouw

Bij het Louis Bolk Instituut werken onderzoekers op verschillende thema’s. Duurzaam bodembeheer richt zich op verduurzaming van het bodembeheer in de Nederlandse land- en tuinbouw. Daarbij combineren wij onderzoeksvragen uit de praktijk met maatschappelijke ontwikkelingen en beleidsvragen. Samen met ondernemers zoeken we naar mogelijkheden om met bodembeheer de teelt van gewassen te verduurzamen. Daarmee geven wij invulling aan het verbeteren van bodemkwaliteit voor productie en teelt van gewassen, het sluiten van kringlopen, de bodem als basis voor het versterken van biodiversiteit, waterbeheer en als spil in de klimaatopgave waar de sector voor staat. Actuele toelichting op de thema’s en bijbehorende projecten vind je op onze website www.louisbolk.nl.

De functie

Je voert onderzoeksprojecten uit rond de thema’s duurzaam bodembeheer en slim landgebruik in relatie tot klimaat, biodiversiteit en milieu. De projecten voer je uit in een uitdagende en praktische setting, in samenwerking met agrarische ondernemers, vertegenwoordigers uit het agrarische bedrijfsleven, onderzoekers en beleidsmakers. Naast het verzamelen van gegevens, is het verwerken en rapporteren van onderzoeksgegevens evenals proces- en projectbeheer een belangrijk onderdeel van het werk. Je bent medeverantwoordelijk voor het contact met opdrachtgevers, het werven van nieuwe onderzoeksprojecten, het ontwikkelen van inhoudelijke deelthema’s en het onderhouden en uitdiepen van het netwerk.

Het profiel

We zoeken iemand met enthousiasme voor- en ervaring met praktijk georiënteerde onderzoeksprojecten in de landbouw. Je bent een ondernemende onderzoeker die creatief en resultaatgericht werkt. Je bent empathisch en overtuigend en weet gegevens te structureren en te analyseren. Wij verwachten van een kandidaat dat hij/zij:

  • Een universitaire opleiding heeft afgerond met gedegen kennis van bodemprocessen, landgebruik en klimaat;
  • Een ‘drive’ heeft om te werken aan verduurzaming van de Nederlandse akker- en tuinbouw;
  • Affiniteit en ervaring heeft met participatief onderzoek en ondernemers; 
  • Minimaal 3 jaar ervaring heeft en beschikt over een relevant netwerk;
  • Aantoonbare ervaring heeft met publiceren en gegevensverwerking d.m.v. statistiek en modellen;
  • In staat is projectmatig te werken en bij voorkeur ervaring heeft met projectleiding;
  • Goede communicatieve vaardigheden heeft, schriftelijk en mondeling in Nederlands en Engels;
  • In het bezit is van een rijbewijs.

Ben jij analytisch, klantgericht, innovatief, ondernemend en ontwikkelings- en resultaatgericht? Heb je een goed zelf organiserend vermogen en ben je in staat je flexibel op te stellen in de sociale omgang en samenwerking? Dan zijn wij op zoek naar jou! 

Ons aanbod

Wij bieden jou een boeiende en uitdagende werkomgeving, een marktconform salaris en flexibiliteit in een markt en organisatie die volop in ontwikkeling is. Het betreft een dienstverband voor 4-5 dagen per week. Aanstelling is in eerste instantie voor de duur van 1 jaar.

Contact

Voor inhoudelijk informatie kan je contact opnemen met Chris Koopmans, tel. 0343-523860. Voor informatie over de wervingsprocedure kan je contact opnemen met Klaas Berkhof, Managing Director, tel. 06-15284060.

Solliciteren

Solliciteren kan door voor 22 maart je motivatie en CV te richten aan solliciteren@louisbolk.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.