Onderzoeker Agrarische economie en Veehouderijsystemen gezocht door het Louis Bolk Instituut

Ben jij een economisch georiënteerde onderzoeker die intrinsiek gemotiveerd is om samen met de veehouderij de stikstof-, klimaat-, water- en biodiversiteitsopgaven in beweging te krijgen? Heb je hart voor de praktijk, duurzaamheid en wil je met jouw economische insteek bijdragen aan de oplossingen binnen verschillende dierproductiesystemen? Vind jij het leuk om van begin tot einde mee te werken aan projecten en onderzoeken? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Over het Louis Bolk Instituut

Er liggen grote uitdagingen voor de veehouderij in Nederland. De stikstof-, klimaat-, water- en biodiversiteitsopgaven brengen grote veranderingen teweeg in de veehouderij. Het Louis Bolk Instituut is een onafhankelijk kennisinstituut dat al ruim 45 jaar kennis voor duurzame en natuur inclusieve landbouw, voeding en gezondheid ontwikkelt. Dit zijn drie schakels die sterk samenhangen en een integrale aanpak vergen. Wij werken aan het versterken van natuurlijke systemen en processen, of dat nu op een agrarisch bedrijf is, in een gebied, of wijk.

Wat ga jij als Onderzoeker Agrarische economie en Veehouderijsystemen bij ons doen? 

Als Onderzoeker Agrarische economie en Veehouderijsystemen leid je onderzoeks- en demoprojecten op het gebied van bedrijfseconomie, gebiedsprocessen, Kritische Presentatie Indicatoren, systeemonderzoek in de veehouderij, en voert deze veelal samen met andere onderzoekers uit. Belangrijk daarbij is het in praktijk brengen van oplossingen en begeleiden van bijeenkomsten met veehouders. Verder: 

 • geef je invulling aan beleidsvraagstukken vanuit je expertise;
 • verzorg je het projectbeheer, verzamel je onderzoeksgegevens, verwerk je deze in rapporten en publiceer je de onderzoeksresultaten;
 • ben je medeverantwoordelijk voor de acquisitie van nieuwe onderzoeksprojecten;
 • ga je inhoudelijke (deel)thema’s en onderzoeksprojecten verder ontwikkelen;
 • ga je een voor het instituut relevant netwerk onderhouden en versterken.

Wat vragen wij van jou als Onderzoeker Agrarische economie en Veehouderijsystemen? 

Jij hebt een passie voor een duurzame veehouderij en bent bekend met zowel de gangbare als meer duurzame veehouderij. Verder heb je ervaring in het uitvoeren van praktijkgericht onderzoek en met presenteren voor verschillende doelgroepen. Van veehouders tot collega-wetenschappers, met jouw goede communicatieve vaardigheden komt jouw verhaal ijzersterk over! Ook ben jij een echte teamplayer en is het leggen van nieuwe contacten voor jou geen probleem. Verder:

 • heb je een universitaire opleiding afgerond met een relevante afstudeerrichting, bijvoorbeeld Animal Sciences, Economics of Sustainability, of Communication, of Health and Life sciences aan de Wageningen Universiteit, of een vergelijkbare studie aan een andere universiteit i.c.m. voor deze functie relevante werkervaring; 
 • is het hebben van praktische kennis van de melkveehouderij een pre;
 • heb je minimaal 5 jaar relevante werkervaring;
 • ben je gedreven en resultaatgericht;  
 • heb je ervaring met het schrijven van projectvoorstellen, -plannen, -rapporten, brochures en wetenschappelijke publicaties;
 • beheers je de Nederlandse en Engelse taal uitstekend;
 • ben je in het bezit van een rijbewijs.

Wat bieden wij jou als Onderzoeker Agrarische economie en Veehouderijsystemen?

Het Louis Bolk Instituut is op zoek naar enthousiaste professionals. Jij mag veel van ons verwachten. Jij komt terecht bij een ambitieus bedrijf, met een team van hardwerkende en behulpzame collega’s. Wie bieden jou een uitdagende en mensgerichte werkomgeving. Ook ontvang je een compleet en aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, onder andere bestaande uit:

 • een bruto salaris van € 3.795 - € 6.210,- per maand o.b.v. een fulltime dienstverband afhankelijk van kennis en ervaring;
 • een ideaal te bereiken werklocatie in Bunnik;
 • de mogelijkheid om hybride te werken; 
 • 25 vrije dagen per jaar o.b.v. een fulltime dienstverband;
 • een goede pensioenregeling;
 • een passende reiskostenregeling;
 • budget én ruimte voor eigen ontwikkeling;
 • een studiekostenregeling;
 • uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd.

Onderzoeker Agrarische economie en Veehouderijsystemen worden bij het Louis Bolk Instituut? Solliciteer direct! 

Stuur je sollicitatie voor 6 februari naar solliciteren@louisbolk.nl. Neem voor meer informatie over deze vacature vrijblijvend contact op met Klaas Berkhof (Managing Director) via telefoonnummer 06-15284060. Je kunt hem ook een WhatsApp bericht sturen. Klaas helpt je graag verder!

Sluitingsdatum: 6 februari 

 

Solliciteer

Naam
Een onbeperkt aantal bestanden kan naar dit veld worden geupload.
10 MB limiet.
Toegestane types: pdf, doc, docx.
Privacy policy
Open Doel van de verwerking van persoonsgegevens configuratie-instellingen

In deze privacyverklaring leest u hoe het Louis Bolk Instituut (LBI) om gaat met uw privacy en de bescherming van persoonsgegevens. Het LBI houdt zich aan de wet- en regelgeving, waaronder de Algemene Verordening Gegevensbescherming.

Het is het beleid van het LBI om alleen persoonsgegevens te verwerken in overeenstemming met het doel waarvoor deze zijn verstrekt. Over dit doel zal zo helder en transparant mogelijk gecommuniceerd worden op het moment van de verzameling van gegevens. Het LBI beperkt zich tot bewaren van die gegevens die minimaal nodig zijn voor de doeleinden waarvoor ze worden verstrekt en verzameld.

We gaan uiterst zorgvuldig om met uw persoonlijke gegevens. We zullen nooit persoonlijke informatie openbaar maken of doorspelen aan derden zonder uw schriftelijke toestemming, tenzij dit van rechtswege geëist wordt. Passende organisatorische en technische maatregelen zijn genomen om de beveiliging van uw persoonsgegevens te waarborgen. Er is een procedure die voor alle medewerkers beschrijft hoe om te gaan met persoonsgegevens inclusief een protocol 'datalek'. In een register wordt van verzamelde persoonsgegevens het datatype bijgehouden en wordt per datatype beschreven met welk doel, welke bewaartermijn en op welke beveiligde locatie de gegevens worden bewaard.

Alle medewerkers van het LBI zijn op de hoogte gebracht van het beleid omtrent privacy en bescherming van persoonsgegevens.

U heeft het recht om te vragen om inzage in, en correctie of verwijdering van uw gegevens. U kunt een verzoek richten aan de Managing Director, zie hiervoor onze contactpagina. Om misbruik te voorkomen kunnen wij u vragen om u adequaat te identificeren.

Doel van de verwerking van persoonsgegevens

Bij het bestellen van publicaties worden uw persoonlijke gegevens opgeslagen en bewaard voor het verzorgen van uw bestelling. Wij kunnen u benaderen voor gelijksoortige producten en diensten van het LBI als u hiervoor toestemming hebt gegeven.

Als u zich heeft aangemeld voor een nieuwsbrief bewaren wij uw emailadres en eventueel uw naam. Al deze gegevens zijn overigens niet gekoppeld aan een cookie. U kunt zich altijd afmelden via de link in de nieuwsbrief.

Gegevens die het LBI verzamelt in het kader van onderzoek zullen geanonimiseerd en enkel voor onderzoeksdoeleinden worden gebruikt. Per onderzoek wordt duidelijk gecommuniceerd over het doel en de verwerking van de gegevens en daarnaast over eventuele andere zaken als frequentie van contact. Altijd zal explicit toestemming worden gevraagd voor verzamelen van gegevens ten behoeve van het desbetreffende onderzoek.

Geplaatst op:
21-12-2022